Snelle levertijd
Gratis retourneren
Meer dan 20 jaar ervaring
Scherpe prijzen
Klantbeoordeling 5/5

Het installeren van LED panelen

De installatie van LED panelen is gemakkelijk zelf uit te voeren. Er zijn 3 manieren van het monteren van een LED paneel: inbouw, opbouw en pendel. Hieronder geven we een korte uitleg wat de verschillen zijn tussen deze manieren van monteren. Ben je op zoek naar accessoires voor de LED panelen? Deze vind je hier.

Inbouw

Dit is de gemakkelijkste manier van een LED paneel plaatsen. LED panelen worden geleverd in dezelfde maten als TL armaturen, waardoor ze met elkaar uitwisselbaar zijn. Je haalt het TL armatuur uit je systeemplafond en plaatst daar het LED paneel, vervolgens sluit je de LED driver aan op het paneel en het stroomnet. Eenvoudiger kan bijna niet.

Opbouw

Een opbouwarmatuur kan op elk vlak plafond, bijvoorbeeld op een gestukt plafond of een gipsplafond. Een opbouwframe geeft meer flexibiliteit dan een inbouwarmatuur omdat het overal geplaatst kan worden, zelfs op een muur. Het is daarentegen wel minder makkelijk te installeren dan een inbouw LED paneel. Doordat het opbouwframe wat hoger is dan het LED paneer is er voldoende ruimte om een LED driver op het LED paneel te plaatsen.

Pendel

Je kunt een LED paneel ook ophangen aan kabeld. Dit heet pendelen. Deze manier van ophangen gebruik je als je de LED panelen lager wilt hangen dan het (systeem)plafond. Daarbij is het ook nog eens heel erg decoratief. Deze toepassing is te gebruiken op elk formaat LED panelen.

Meest gestelde vragen over LED panelen

Wat is een LED paneel?

Een LED paneel is een paneel waarbij meerdere LED lampjes zijn verwerkt tot een armatuur. Een LED paneel bestaat dus uit een heleboel Leds.

Wat is de UGR waarde van een LED paneel?

De UGR waarde zegt iets over de lichtopbrengst en de verblindingsfactor. Deze waarden zijn vastgelegd in Europese wetgeving en staan beschreven in de NEN 12464-1 normering. Hier zijn de ARBO richtlijnen ook afgeleid. De eisen die in deze normering worden gesteld zorgen ervoor dat kantoormedewerkers goed hun werk kunnen uitvoeren en dat leerlingen in staat zijn om geconcentreerd te kunnen leren. Voor kantoren en klaslokalen geldt een UGR waarde van <19. Voor ruimtes waar je niet te lang hoeft te verblijven, zoals een kantine, gang of wachtruimte geldt een UGR van <22.

Welke lichtkleur moet mijn LED paneel hebben?

Net als alle ledverlichting kunnen ook LED panelen in verschillende kleuren worden geleverd. LED panelen kunnen in de volgende kleuren worden besteld: warm wit, koel wit en daglicht.

Warm wit licht is 3000 Kelvin. Dit wordt doorgaans toegepast in magazijnen, hallen, gangen en wachtruimten.

Koel wit licht is 4000 Kelvin. Dit is de standaard voor kantoorruimtes, klaslokalen en vergaderruimtes.

Daglicht is 6500 Kelvin. Dit wordt doorgaans ingezet bij een ziekenhuis, tandartspraktijk, dierenkliniek of huisartsenpraktijk.

Welke afmetingen LED panelen zijn leverbaar?

Zoals hierboven al is geïllustreerd zijn LED Panelen ideale vervangers voor bestaande TL armaturen. De LED panelen zijn in dezelfde afmetingen leverbaar als de TL armaturen, namelijk: 60x60cm en 120x30cm.

X