Snelle levertijd
Gratis retourneren
Meer dan 20 jaar ervaring
Scherpe prijzen
Klantbeoordeling 5/5

De Ledspecialist is milieubewust

Wist je dat ledlampen veel beter voor het milieu zijn dan gloeilampen en zelfs dan halogeenlampen en spaarlampen? Een ledlamp is tot 90% zuiniger conventionele lichtbronnen zoals gloei-, halogeen- en spaarlampen. Het vervangen van je gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen is dus de eerste stap naar een groene toekomst. 

Formaten en fittingen

Nu denk je misschien dat een ledlamp minder mooi is dan een conventionele lamp of dat een ledlamp niet de juiste kleur heeft of leverbaar is in de gewenste fitting, maar dat is niet meer het geval. Ledlampen zijn er in alle soorten en maten en leverbaar met elk denkbare fitting.

Ledlampen zijn goedkoper

Vaak wordt er aangenomen dat het kopen van ledlampen duurder is dan het kopen van conventionele verlichting, maar dat is niet het geval. Ja, de aanschaf is iets duurder, maar wist je dat je dit binnen 300 branduren al hebt terugverdiend? Daarmee is ledverlichting dus aanzienlijk voordeliger dan gloeilampen of halogeenlampen.

Ledlampen beter voor het milieu

Ledlampen belasten het milieu veel minder dan conventionele lampen, doordat ze tot wel 90% minder energie gebruiken. Ledlampen, spaarlampen en TL-buizen zijn de meest energiezuinige lampen. Gloeilampen en halogeenlampen zijn veel minder zuinig. Toch verbruikt een ledlamp nog veel minder energie dan een spaarlamp of TL-buis. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar ook je portemonnee.Het is zelfs beter voor het milieu om een onzuinige lamp, die nog goed functioneert, te vervangen door een ledlamp. Gloei- en halogeenlampen verspillen zoveel energie dat het de moeite waard is om deze al te vervangen voor het einde van hun levensduur. De impact op het milieu van het recyclen van een oude lamp is erg laag vergeleken met de milieuwinst die je behaalt door het te vervangen door een nieuwe ledlamp.

X